• Livrare

    2-4 zile lucrătoare

  • Livrare gratuită

    peste 390 lei

  • Cadou

    cu fiecare comandă

  • Garantie de returnare

    180 de zile

O victorie norocoasă a celor de la Ferrari: Sainz câștigă Marele Premiu al Australiei

O victorie norocoasă a celor de la Ferrari: Sainz câștigă Marele Premiu al Australiei

Krisztián Márk Tóth |

Promițând o victorie fără probleme de la start până la sosire, Marele Premiu al Australiei s-a dovedit a fi o cursă palpitantă și plină de peripeții, câștigată de Carlos Sainz printr-o performanță senzațională.

După start, chiar părea că ar putea fi cea mai plictisitoare cursă a sezonului - dar viața a făcut ca nu a fost așa. Max Verstappen a avut un start impecabil, dar a fost urmat de Carlos Sainz, care l-a depășit pe olandez în turul al doilea, chiar la prima deschidere DRS. Ceva nu era în regulă cu Verstappen, a cărui mașină a început să scoată fum și după câteva viraje se revărsa în nori groși.

Pilotul Red Bull a fost nevoit să abandoneze din cauza unei defecțiuni la frâne, oferindu-le rivalilor săi o șansă neașteptată. Între timp, Sainz a preluat conducerea și a continuat să își mărească avansul, iar coechipierul său l-a ajuns din urmă la scurt timp. Încet-încet am ajuns la prima bandă de boxe, pe care a deschis-o Lewis Hamilton. Dar britanicul nu avea să reziste prea mult pe dificila etapă mixtă, fiind și el nevoit să se retragă din cauza unei defecțiuni la motor. Faza VSC impusă de incident a fost cea mai bună pentru Fernando Alonso, care s-a aflat chiar în spatele liderilor datorită unei opriri inteligente la boxe. Lupta din spatele fruntașilor ar putea să ne spună multe și despre Sergio Perez, a cărui mașină Red Bull Racing nu mai este un campion mondial, dar nu și despre Scuderia Ferrari condusă de Sainz, care și-a construit un avans atât de mare încât o greșeală tehnică a fost practic singurul lucru care l-ar fi putut priva de victorie.

McLaren a construit și ea frumos, ocupând în liniște locurile 2-3 și ajungând la Lando Norris - Oscar Piastri pentru primul lor podium al sezonului. Acesta a fost singurul lucru rămas de decis pentru ultimele tururi ale cursei, deoarece toate celelalte zaruri fuseseră aruncate devreme. Drept urmare, Carlos Sainz, într-o performanță sportivă deloc neglijabilă, a câștigat Marele Premiu al Australiei în fața lui Charles Leclerc și Lando Norris, în timp ce Max Verstappen poate fi supărat...